Jänikset kirittämässä puolimaratonilla ja maratonilla

Tänä vuonna tarjoamme jänispalvelun maratonin ja puolimaratonin juoksijoille. Keravan urheilijoiden juoksukouluvalmentajat Antti Rönkkö ja Sampsa Savolainen kirittävät juoksijoita seuravaasti

Maraton: Antti Rönkkö juoksee 4h tavoiteaikaan

Puolimaraton: Sampsa Savolainen juoksee 1h 50min tavoiteaikaan

TJM:llä on ensi kertaa kokeilussa jänispalvelu ja tavoiteajat määriteltiin pienen kyselyn perusteella juoksijoille. Antin ja Sampsan tunnistaa värikkäistä paidoista ja heidät esitellään vielä lähtöviivalla ennen starttia.

Antin ja Sampsan taustoja juoksijoina

Antti ja Sampsa ovat olleet aktiivisesti jo muutaman vuoden ajan mukana Keravan Urheilijoiden juoksukoulutoiminnassa. Oma juoksutausta näillä urheilijoille on vakuuttava.

Antti juoksi ensimmäisen maratonin vuonna 1994. Tämän jälkeen hän on juossut maratoneja yli 20. Maratonin hän on juossut parhaimmillaan Vantaan maratonilla aikaan 2.42.18 ja puolimaratonin HCR:ssä aikaan 1.14.59. Viime vuonna Antti juoksi Vuokatti Trail Challengissä 100 kilometrin matkan ja tällä hetkellä hän harjoittelee samalle matkalle sekä heinäkuussa järjestettävälle Nuts Pallaksen 55 kilometrin matkalle. Juoksussa Anttia viehättää lajin monipuolisuus sekä tavoitteellisuus. Lisäksi se, että juoksua voi harrastaa missä tahansa, tekee lajista mielenkiintoisen.

Vuokatti Trail Challenge 2016
Antti Rönkkö Vuokatti Trail Challenge kilpailussa v.2016 (kuva Vaarojen valokuvaajat)

Sampsa on juossut ensimmäisen maratoninsa vuonna 2004 ja ensimmäisen puolimaratonin 2003. Tämän jälkeen kilometrejä on jäänyt taakse jo tuhansia. Maratoneja on kertynyt yhteensä 15 ja puolimaratoneja yli 20. Maratonin ennätyksensä 2.59.30 Sampsa teki Vantaan maratonilla 2015 syksyllä ja puolikkaan ennätyksen 1.24.48 Ruissalojuoksussa myös syksyllä 2015. Tulosten parantamisen lisäksi Sampsa pitää juoksussa yhteisöllisyydestä ja uusien juoksureittien etsimisestä. Parin viime vuoden aikana Sampsa on jakanut opittuja asioita myös muille Juoksukoulujen vetäjänä.

SS_Ruis_1_1027
Sampsa Savolainen Ruissalojuoksussa 2015.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s